Web Marketing

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 17:02

Πως να χρησιμοποιήσετε το YouTube ως SEO εργαλείο.

Γράφτηκε από τον
(1 Ψήφος)
Πως να χρησιμοποιήσετε το YouTube ως SEO εργαλείο. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Με περισσότερες από 21 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, ο ανταγωνισμός για την κορυφή στις μηχανές αναζήτησης δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από υψηλός. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές τεχνικές που αφορούν στις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO) οι οποίες αν συνδυαστούν μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την θέση σας στα αποτελέσματά τους.

Στην περίπτωση της online διαφήμισης, ο αντίκτυπος που έχουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ολοένα και πιο εμφανής. Οι πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζετε συνήθως αποτελούν μέλη των δικτύων Twitter ή Facebook, κάθε ένα από τα οποία αποτελεί παίκτη-κλειδί στον χώρο της διαφήμισης. Κάπου εδώ, συναντούμε το YouTube, ένα κοινωνικό δίκτυο με την υπογραφή της Google το οποίο εξελίσσεται σε ένα αποτελεσματικό μέσο διαφήμισης που ενδεχόμενα θα αυξήσει την ποικιλία των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Ένας πιθανός τρόπος να εκμεταλλευθείτε το YouTube είναι η δομή των σελίδων αποτελεσμάτων της Google! Τα πιο δημοφιλή video του YouTube, θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην σελίδα αποτελεσμάτων της Google, εάν προηγούμένως είχαν δομηθεί σωστά στην σελίδα του YouTube! Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σας προσφέρει ακόμη μια θέση στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, αρκεί μόνο να εισάγετε τα σωστά συσχετιζόμενα keywords (λέξεις-κλειδιά), ετικέτες (tags) αλλά και περιγραφές κατά το upload του video σας στο YouTube.

Ακόμη ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε το YouTube, ως μέσο βελτίωσης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας, είναι η ενσωμάτωση videos στις σελίδες σας. Για παράδειγμα, αν ενσωματώνετε (embeed) YouTube videos στις καταχωρήσεις του blog σας, αυξάνετε τις πιθανότητες, τα videos αυτά, να αναπαραχθούν απο περισσότερους χρήστες, άρα να βελτιώσουν την δημοτικότητά τους και να πλασαριστούν στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Η Google φαίνεται να προτιμά τις ιστοσελίδες που ενσωματώνουν videos από το YouTube.

Τέλος, ένα επιπρόσθετο όφελος, που μπορεί να αποκομμίσει κανείς δημιουργώντας ταινίες στο YouTube, είναι η δυνατότητα κατασκευής του δικού σας καναλιού. Ένα δικό σας κανάλι, που πλέον φιλοξενεί τα videos που ανεβάζετε, μπορεί να ενσωματώνει μια σύνδεση (link) προς την ιστοσελίδα σας, αυξάνοντας έτσι τα backlinks που έχετε!
Κλείνοντας, θα πρέπει να θυμάστε πως καμία SEO τεχνική δεν μπορεί να σας φτάσει από μόνη της στην κορυφή, παρ'ολ'αυτά, όταν επιτυχημένα ενώνετε τις on page με τις off page τεχνικές, θα έχετε και τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 5822 φορές
Anasazi-Webart

Web Design - Web Development - Γραφιστικές λύσεις

anasazi-webart.com/

152 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αν σε ενδιαφέρει η digital ενημερώση ξέρεις που να εισάγεις το email σου.

*Με κάθε εγγραφή 20% έκπτωση στις υπηρεσίες μας ή δωρεάν SEO ανάλυση.