Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 11:09

3 TOP SEO Tips για το 2018

Γράφτηκε από την
(3 ψήφοι)
3 TOP SEO Tips για το 2018 - 3.7 out of 5 based on 3 votes

Αναδιαμορφώνοντας την στρατηγική σας για να είστε πάντα στην κορυφή.

Αρπάξτε την ευκαιρία της χαλαρότητας αυτής της περιόδου για να ανακεφαλαιώσετε τους στόχους που θέλετε να θέσετε για τη νέα χρονιά και να κάνετε προβλέψεις για το τι θα αντιμετωπίσετε. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης ή SEO, είναι ένα από τα πιο δυναμικά πεδία στο διαδίκτυο και οι παράγοντες που την επηρεάζουν αλλάζουν πολύ συχνά.

Το μυστικό είναι να είσαι πάντα μπροστά από τους άλλους και να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο την ιστοσελίδα σου για αυτά που θέλεις να πετύχεις, και όχι μόνο για αυτά που ήδη έχεις πετύχει.
Η προληπτική προσέγγιση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, και η επισκεψιμότητα θα είναι μεγαλύτερη. Θα σας προφυλάξει επίσης από τυχόν κυρώσεις από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης, γιατί οι αλγόριθμοι κάνουν τακτικά μικροδιορθώσεις για να απομακρύνουν κακόβουλες τακτικές και spam περιεχόμενα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σταθούμε στα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η Moz, εταιρεία marketing software, σε πάνω από 150 κορυφαίους search marketers, σε συνδυασμό με εκτεταμένο συσχετισμό δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το τμήμα Data Science της Moz. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2015, και έδωσαν μια εμπεριστατωμένη ματιά στους παράγοντες που επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά την επισκεψιμότητα ενός website στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Η έρευνα μετράει τους παράγοντες με την μεγαλύτερη επιρροή στην κλίμακα από 1 έως 10, με το 10 να είναι η υψηλότερη επιρροή.

Αν σχεδιάζεις να ξανασκεφτείς την SEO στρατηγική σου για το 2018 (και μάλλον πρέπει να το κάνεις αυτό), εδώ είναι οι πιο σημαντικοί συντελεστές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου για να προχωρήσεις.

Ποιότητα εναντίον Ποσότητας.

Μόλις λίγα χρόνια πριν, το μόνο που χρειαζόσουν για να βρεθείς σε μια καλή σειρά κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, ήταν να έχεις κάποιο κείμενο στην σελίδα σου. Δεν είχε σημασία πώς ήταν γραμμένο το κείμενο. Αυτό σιγά σιγά έχει αλλάξει και οι αλγόριθμοι του Google προσαρμόστηκαν στα ενδιαφέροντα όσων ψάχνουν στο διαδίκτυο. Εάν ο επισκέπτης-ερευνητής βρει μια σελίδα με 250 λέξεις γραμμένες ακαταλαβίστικα, είναι λογικό να πηγαίνει πίσω ξανά στα αποτελέσματα αναζήτησης για να βρει καλύτερη απάντηση.
Σκεφτείτε τί θέλετε σαν καταναλωτής, και αυτό θα σας βοηθήσει να προωθήσετε καλύτερα την επιχείρησή σας. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει το less is more.

Αυτό ήταν μια αργή εξέλιξη, με τις προσδοκίες για ποιότητα να γίνονται όλο και πιο σχολαστικές. Το 2017 η υψηλή ποιότητα θα είναι μόνο το ελάχιστο από τις προδιαγραφές που ζητούνται πια. Σύμφωνα με την έρευνα Search Ranking Factors του Moz, οι λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο ιστοσελίδας και τα χαρακτηριστικά της βασισμένα στο περιεχόμενο (7.87/10), κρίνονται ως ο τρίτος πιο σημαντικός παράγοντας κατάταξης συνδέσμων για μια διεύθυνση URL και για τις εσωτερικές σελίδες. Αυτό αρχικά βασίζεται στην καταλληλότητα του περιεχομένου και στην ποιότητα. Tα keyword-agnostic features (οι παραγοντες που επηρεαζουν την καταταξη, αφού αγνοηθούν οι λέξεις κλειδια) των εσωτερικών σελίδων (6.57/10) είναι πολύ σημαντικά και περιέχουν την έκταση του κειμένου και την αναγνωσιμότητα.

Η "ποιότητα" είναι βέβαια μια αόριστη λέξη, γι' αυτό είναι καλύτερα να την διασπάσουμε σε συνιστώσες. 

-Πρωτοτυπία. Αυτό είναι πάντα το ζητούμενο, αλλά θα εκπλαγείτε αν ξέρατε πόσοι αντιγράφουν και χρησιμοποιούν το περιεχόμενο κάποιας άλλης ιστοσελίδας για την δική τους. Και αυτό είναι σίγουρη αποτυχία για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
-Έκταση περιεχομένου. Μπορείτε να έχετε ένα κείμενο υψηλής ποιότητας που να περιγράφει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και να μην είναι απαραίτητα μεγάλο, μία πρόταση ή μόνο λίγες λέξεις (κάτι σαν μια πετυχημένη λεζάντα). Αλλά, για να έχετε ένα ποιοτικό κείμενο, για τα δεδομένα της Google,  είναι προτιμότερο να είναι μεταξύ 1.000-2.000 λέξεων.
-Να είναι καλά τεκμηριωμένο. Ερευνούμε και συγκεντρώνουμε συνδέσμους από αξιόπιστες πηγές.
-Η επαφή του χρήστη με την ιστοσελίδα πρέπει να είναι ευχάριστη. Είναι σημαντικό να είναι συμμαζεμένη, να κατεβαίνει γρήγορα και να είναι εστιασμένη στο αντικείμενό της, για να επιθυμεί να την ανακαλύψει.
-Nα υπάρχει δυνατότητα δημοσιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που την προωθεί σε ακόμα 10 μηχανές αναζήτησης (page-level social metrics (3.98/10).

Το 2018, η ανάγκη για ένα ποιοτικό περιεχόμενο, θα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με την έρευνα του Moz, 81% από τους ειδικούς έρευνας και δημοσκοπήσεων, προβλέπουν ότι η ανάλυση της θεωρούμενης αξίας μιας ιστοσελίδας, θα συνεχίσει να βελτιώνεται τους επόμενους μήνες. 67% των ερωτώμενων πιστεύουν επίσης ότι η αναγνωσιμότητα και η χρήση της ιστοσελίδας θα είναι ένας ανοδικός παράγοντας για την κατάταξή της.
Σαν συμπέρασμα, αν δεν επενδύσετε χρόνο, προσπάθεια, και δεν κάνετε έρευνα για να έχετε ένα υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, δεν θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αν δεν τα πηγαίνετε και πολύ καλά με την "γραφίδα", μην ανησυχειτε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συντάξουμε για σας, ποιοτικά seo κείμενα για την ιστοσελίδα σας.

Multimedia Optimization.

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά, είναι ότι συμπεραίνουμε ότι περιεχόμενο ίσον λέξεις. Το 2018, θα προχωρήσουμε μπροστά από τον γραπτό λόγο και θα συνειδητοποιήσουμε ότι το περιεχόμενο ενός κειμένου είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει για όλα τα πολυμέσα. Αυτό, περιλαμβάνει συχνές και τακτικές αναρτήσεις στο μπλογκ του ιστότοπου και κάποιες φορές και ανανέωση του περιεχόμενου του, αλλά και βίντεο, γραφικες αναπαραστάσεις δεδομένων, live streams, ραδιοφωνικές μεταδόσεις, παρουσιάσεις με slides, ebooks, λίστες ελέγχου, webinars, social posts και πολλά άλλα. Ένα content portfolio με ποικιλία, θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το content marketing και θα υπερβεί τα όποια backlinks.

Αναπτύσσοντας την δημιουργικότητά σου στο περιεχόμενο για να συμπεριλάβει και άλλες μορφές, έχεις δύο πλεονεκτήματα:

Increase Engagement.(αυξηση αφοσίωσης χρήστη) Όλοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Κάποιος μπορεί να θέλει να "κατεβάσει" ένα ebook από το Kindle του και να το διαβάσει το πρωί πηγαίνοντας με το λεωφορείο ή με το τρένο στην δουλειά του, ενώ κάποιος άλλος προτιμά να βλέπει μικρές ιστορίες στο YouTube που είναι αστείες αλλά και ακριβείς. Έχοντας ένα κείμενο και φτιάχνοντας το έτσι ώστε να μπορείς να το δουλέψεις και να το ξαναδουλέψεις με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα μεγαλύτερο κοινό σε τέτοια μορφή που να είναι πιθανό να τραβήξεις την προσοχή και να πετύχεις το drive engagement. Σύμφωνα με την έρευνα του Moz, το engagement και το traffic/query data, είναι η 4ος μεγαλύτερος παράγοντας για την κατάταξη της ιστοσελίδας σου. (5.88/10), και 36% από τους ερωτώμενους, πρόβλεψαν ότι τα κοινωνικά δίκτυα θα αυξηθούν σε σπουδαιότητα σαν παράγοντας κατάταξης.

Repurpose Content (επαναπρσδιορισμός περιεχομένου).Το άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για να επενδύσεις σε διαφορετικές μορφές περιεχομένου, είναι ότι σου επιτρέπει να προσαρμόζεις τακτικά το περιεχόμενό σου. Αυτό που αρχίζει σαν μια δημοσιοποίηση σε ένα blog 1.000 λέξεων, μπορεί να φιλτραριστεί σε μία σύντομη γραφική αναπαράσταση δεδομένων, ή ακόμα και να επεκταθεί σε ένα 45λεπτο webinar που εξυπηρετεί σε μια βαθιά "βουτιά" μέσα στο θέμα σου. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις να σκαλίζεις και να προσπαθείς να κατεβάσεις ιδέες, να ερευνάς, να περιγράφεις. Αυτό θα σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο, για να μπορείς εσύ να φτιάξεις καλύτερο περιεχόμενο.

Θυμήσου να κρατήσεις τις καλύτερες πρακτικές ενός SEO στο μυαλό σου όταν δημιουργείς και προωθείς περιεχόμενο για multimedia, όπως είναι η βελτιοποίηση όλων των παραμέτρων που θα βοηθήσουν να έχεις ξανά μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σου και θα βελτιώσεις το προφίλ και την επισκεψιμότητα στα SERPs (Search Engine Results Pages). Όταν πρόκειται για ένα video, μην ξεχνάς ότι από μόνο του το YouTube είναι μια μηχανή αναζήτησης.

Όταν πρόκειται για την βελτιστοποίηση της παρουσίας σου στα multimedia, μην αμελείς τις αναλύσεις δεδομένων. Αναφέροντας και μετρώντας τα, θα σου επιτρέψουν να κάνεις μικροδιορθώσεις και να προσαρμόσεις την καμπάνια σου καλύτερα, καταφέρνοντας να πετύχεις τους στόχους σου όσον αφορά την ανανέωση, την επισκεψιμότητα και την στρατηγική της εταιρείας σου. Η αγορά γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική. Ό,τι μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις έστω και ένα περισσότερο αβαντάζ, γίνεται όλο και πιο πολύτιμο.

Κι αν δεν γνωρίζετε την τεχνη της δημιουργίας multimedia, είμαστε εδω για να σας βοηθήσουμε

Συμβατότητα με mobile συσκευές

Προς το παρόν, όλη η ενέργεια κατευθύνεται προς την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μηχανές αναζήτησης έχουν μια κυρίαρχη θέση στον κόσμο του διαδικτύου και λειτουργούν ως πύλη εισόδου. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης και φέτος. Αλλαγές και βελτιώσεις στην φωνή και στην εικόνα, μείωση στην σημασία που έχουν οι λέξεις κλειδιά, προτεραιότητα στον τρόπο που ψάχνουμε πληροφορίες, και άλλα πολλά. Πάντως, η πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή θα είναι στο ότι θα προσαρμοζόμαστε στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο τώρα.

Από τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με έρευνα, η χρήση του διαδικτύου από το κινητό τηλέφωνο, ξεπέρασε αυτήν του σταθερού υπολογιστή για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτή η μεταστροφή προσμετράται ως ένας παράγοντας κατάταξης με αυξανόμενη επίδραση. Σύμφωνα με την έρευνα του Moz 88% από τους ερωτώμενους πρόβλεψαν ότι αυτό θα συνεχίζεται ολοένα και με μεγαλύτερη ανοδική πορεία.
Ας εξερευνήσουμε ένα παράδειγμα αυτής της αλλαγής:
Ένας τυπικός χρήστης χρησιμοποεί το IPhone για να ανοίξει το Instagram και να ψάξει για τα προφίλ των φίλων του. Αμέσως μετά, ανοίγει το Facebook, μετά ανοίγει το Pinterest και ψάχνει για ένα νέο μοδάτο ζευγάρι χειμωνιάτικες μπότες. Παρακολουθεί σε live stream ένα video game στο Twich (live streaming πλατφόρμα για videos). Tα κάνουν όλα αυτά από την συσκευή του κινητού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν ένα browser ή να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, όπως το Google και το Bing.

Xρειάζεται να προσαρμοστούμε στην στρατηγική SEO για να ευθυγραμμιστούμε με τον τρόπο που οι χρήστες ψάχνουν και αλληλεπιδρουν τώρα. Αυτό είναι που αποκαλούμε online presence optimization.
Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, οργανωμένοι, εμπεριστατωμένοι, και να κάνουμε σωστή την παρουσία και την στρατηγική της επιχείρησής μας παντού. Η αποστολή μηνυμάτων σε σταθερό επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας. Επίσης, ζωτικής σημασίας είναι και η χρησιμοποίηση όλων αυτών των πλατφορμών, για να επιτύχουμε όλους τους στόχους της καμπάνιας μας. Να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα, την προώθηση και την προβολή μας.

Το Google θα συνεχίζει να είναι μονόλιθος, αλλά και πολυλειτουργικό εργαλείο, αλλά θα χρειαστεί επίσης να επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας εκεί όπου ο τρόπος αναζήτησης πληροφοριών και γνώσεων βαδίζει, όχι εκεί που ήταν έως τώρα.

Αν ο ιστότοπός σας χρειαζεται επανασχεδιασμό προκειμενου να γινει φιλικός στα κινητά και στα tablet επικοινωνησε μαζι μας για μια προσφορά

Συμπέρασμα

Το SEO όπως ξέρουμε, δεν θα είναι ξανά ποτέ το ίδιο, αλλά αυτό είναι κάτι θετικό. Τώρα, η προσοχή πρέπει να πάει στο να προωθήσουμε, με υψηλή ποιότητα και σταθερότητα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα μας, ανάμεσα στις διάφορες πλατφόρμες αντί να αναλωνόμαστε σε ημίμετρα με αμφίβολα αποτελέσματα.

Εν κατακλείδι, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη και θα διασφαλίσει μεγαλύτερη και πιο σταθερή και αναπαραγόμενη επιτυχία. Αν δεν θέλετε να μείνετε πίσω τον καινούριο χρόνο, σε σχέση με τους άλλους, θα πρέπει να προβλέψετε και να επαναδιατυπώσετε την SEO στρατηγική σας, έχοντας αυτές τις νέες πρακτικές στο μυαλό σας.

Ζητείστε ΤΩΡΑ μια δωρεάν seo ανάλυση για την ιστοσελίδα σας

Διαβάστηκε 31475 φορές
Ειρήνη

Η Ειρήνη είναι copywriter, social media spesialist και λίγο ξερόλας!!
Όταν δεν γράφει κείμενα, προσπαθώντας να φτιάξει μια καλή ιστορία, πίνοντας καφέδες όλη τη νύχτα (και ξοδεύοντας ώρες ολόκληρες, μετά, για να να βάλει τίτλο), και δεν σερφάρει στο διαδίκτυο, παίζει σκραμπλ, ακούει μουσική, και φτιάχνει κοσμήματα και τσάντες. (A, δεν έχει ακόμα καταλήξει αν είναι writer ή copywriter).

6489 σχόλια