Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 20:11

Τσεκάρετε αν το website σας ειναι responsive

Γράφτηκε από την
(1 Ψήφος)
Τσεκάρετε αν το website σας ειναι responsive - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Η χρήση του Διαδικτύου δεν περιορίζεται πλέον στις επιτραπέζιες συσκευές του παρελθόντος. Αντίθετα, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι, τα tablet και τα τηλέφωνά τους. Ο ευέλικτος σχεδιασμός δίνει στον ιστότοπό σας την δυνατότητα να εμφανίζει ελκυστικά το περιεχόμενο ανεξάρτητα από το μέγεθος της συσκευής.

Τι είναι το Responsive Design;

Το responsive design είναι μια τεχνική που αναφερεται και περιγραφεται για πρωτη φορα από τον Ethan Marcotte, κατα την οποία ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται κυριολεκτικά στο περιβάλλον του. Το περιεχόμενο του ιστότοπου προσαρμόζεται αυτόματα για βέλτιστη προβολή βάσει του μεγέθους της συσκευής. Ανεξάρτητα από τη συσκευή, ο χρήστης θα βλέπει μια διάταξη που θα είναι βελτιστοποιημένη για την οθόνη του. Όσον αφορα το κέρδος, πέρα από αυτό;  Η Google βελτιώνει την κατάταξη της σελίδας σας όταν ειναι responsive. 

Είναι το website μου responsive;

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να ψάχνετε, όλους τους φίλους σας που εχουν διαφορετικές συσκευές, ώστε να βεβαιωθείτε, αν ειναι ή οχι σχεδιασμένος με responsive τεχνική ο ιστότοπός σας.

Μπειτε απλά στη σελίδα: 

Reponsive design check tool

πληκτρολογείστε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και δείτε πως φαίνεται σε 18 διαφορετικά μεγέθη οθόνης, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών, laptops, tablets και φυσικά smartphones.

Βέβαια, υπάρχουν και αλλα παρόμοια τεστ στο διαδικτυο. Διαλέξαμε απλά το ευκολότερο μιας και όλα, λίγο ως πολύ, κανουν την ίδια ακριβως δουλειά.

 

Διαβάστηκε 26795 φορές
Ζωή

Η Ζωή, είναι web designer και seo expert. Facebook maniac, gamer, workaholic, αλλά κι εραστής της φύσης (γι αυτό άλλωστε επέλεξε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να ζήσει σε καποιο ορεινό βοιωτικό χωριό). Όταν δεν βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, θα την βρείτε να σκαλίζει ζαρζαβατικά, να φροντίζει τα παπούδια του χωριού, να διαβάζει, ή απλά να περιδιαβαίνει στα μονοπάτια, απολαμβάνοντας την φύση του βουνού.

11072 σχόλια